Zeven zonden

dinsdag 7 mei 2013

Be delicious, be irresistible!

Natuurlijk zijn ze op z'n tijd wel eens lekker. Oké, meer dan lekker. Heerlijk gewoon. Ik eet ze het liefst met veel saus en weinig sla. Alles wat gezond is gaat er eigenlijk vanaf, inclusief de augurk. Ik heb het over de hamburgers van McDonalds.
Maar eigenlijk is het een snelle, goedkope, makkelijk, neppe hap. Na veertien jaar ziet deze vette hap er nog steeds hetzelfde uit. Gat - ver - damme. Veertien jaar, het is nogal wat. In die jaren kan veel gebeuren, zo werd in die veertien jaar Facebook opgericht, kwam de crisis aanwaaien en werden Willem en Maxima onze koning en koningin
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je je bewust moet zijn van wat je eet. Ben niet cheap (of fast, easy of fake), maar ben delicious of irresistible.


Die veertien jaar was trouwens gewoon een klein detail, gewoon, om het iets ranziger te maken, iets spannender, iets overtuigender. Maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is. Een man in Amerika bewaarde een McDonalds hamburger veertien jaar en alleen de augurk is ontbonden, de rest ziet er nog steeds hetzelfde uit als op het moment dat hij de hamburger kocht (in 1999)!