Zeven zonden

zaterdag 8 juni 2013

Vreemde trend: Pretty girls making ugly faces

Een aantal maanden geleden zag ik een foto van een blogger op haar blog. Geen gewone foto, maar een foto waarop ze oerlelijk was. Ik snapte er niks van. Ze is prachtig en ik vroeg me af of iemand misschien haar account had gehackt. Maar niets bleek minder waar. Toen ik namelijk haar post begon te lezen, kwam ik er al snel achter dat ze de foto zelf had gemaakt. Het was een trend.

Ik vond het nog maar moeilijk te geloven. Omdat ik eigenlijk toch wel heel nieuwsgierig was ging ik wat zitten googelen. En ja hoor. Het is inderdaad een trend, een trend genaamd ‘Pretty girls making ugly faces.’
In eerste instantie vond ik het een beetje onbeschoft. Maken ze nu niet juist de echte lelijke mensen belachelijk? Nee, eigenlijk is het heel lief bedoeld. Waar het op neer komt is dat deze knappe dames duidelijk willen maken dat niet alles om uiterlijke schoonheid draait.



Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben deze trend nog niet echt hot in Nederland, maar ik ben er van overtuigd dat deze trend uiteindelijk ook hier door zal zetten. Dus nu deze vraag aan jou. Zou jij meedoen aan deze trend of is het niks voor jou?