Zeven zonden

woensdag 8 mei 2013

OUD maar GOUD: Commercial Adam & Eva

De commercials van Centraal Beheer Achmea, bekend van ‘Even Apeldoorn bellen’, zijn leuk om naar te kijken. Tenminste dat is wat ik ervan vind. Maar niet iedereen is altijd even enthousiast geweest over de commercials van Achmea. In 2008 was er een commercial die niet goed ontvangen werd, of eigenlijk helemaal niet ontvangen werd. De commercial over Adam en Eva, je weet wel, de eerste man en vrouw op deze aarde. Zij kregen kinderen en nu uiteindelijk, jaren later, zijn wij hier. Jij en ik, samen met de rest van de wereld, allemaal Adams en Eva's.

Weet je ondertussen al welke reclame ik bedoel? Nee? Maak je geen zorgen, er is niks geks aan de hand. Deze commercial is namelijk nooit uitgezonden op TV. Op het allerlaatste moment is deze namelijk afgekeurd (wat een domper) door de hoogste baas van Achmea. 

De reden hiervan zou zijn dat er ergernis zou zijn bij de homo’s en christenen. Waarom? Wie weet is het wel echt zo gegaan, wie weet was er eerst een homo op aarde en kwam er daarna pas een hetero, wie weet. En oké, misschien is de homo in de commercial iets te nichterig en zijn niet alle homo’s zo. Maar alle vrouwen zijn toch ook niet zo mooi en blond?! Nee, daarom. Dus wat maakt het uit, iedereen is toch gelijk aan elkaar?! Waar maken we ons nu eigenlijk druk om? Ik vind het onzin, dat heb je waarschijnlijk al door. Ik vind dat deze commercial op TV had moeten komen. Persoonlijk vind ik het een super grappige reclame en ik ben er van overtuigd dat een groot aantal homo’s hier ook om kan lachen. Ik ben benieuwd of de commercial nu, vijf jaar later, wel geaccepteerd zou worden. Ik hoop dan ook stiekem dat de commercial ooit nog op TV zal komen.

Ben je ondertussen benieuwd naar deze commercial? Gelukkig heeft iemand uiteindelijk de commercial in handen gekregen, dus hier is 'ie dan: https://www.youtube.com/watch?v=zKAW96N-Vms. De kwaliteit van het filmpje is helaas minder goed, maar nadat ik het hele internet afgestruind heb, heb ik het toch maar opgegeven en voor deze gekozen. 




Laat me weten wat je ervan vindt!

My milkshake brings all the boys to the yard


Dinosaurussen, orka’s, giraffen en de Kerstman. Alle dieren en fantasiefiguren komen aan bod. Je kunt ze vinden in het humoristische boek van Aled Lewis. Lewis is een ontwerper en illustrator uit Londen. Hij maakt ontwerpen voor T – shirts, tijdschriften en boeken. Ik ben vooral fan van zijn boek Toy Confidential: The secret life of snarky toys. Eigenlijk zijn de ontwerpen heel eenvoudig, eenvoudiger kan het bijna niet. Geen spannende achtergrond, geen overdadig kleurgebruik, het is simpel. Maar dat is juist wat de ontwerpen zo sterk maakt. Less is more zullen we maar zeggen.


Ik ben in ieder geval groot fan en kan de ontwerpen blijven bekijken en blijven lachen. Zijn jullie ook geïnteresseerd? Ga dan naar: http://www.aledlewis.com/portfolio/toy-stories/