Zeven zonden

dinsdag 14 mei 2013

Leven in de spotlights

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Deze uitdrukking is typerend voor de Nederlandse bevolking en wordt in het dagelijks leven dan ook veel gebruikt. Helaas heeft niet iedereen de keuze om ‘gewoon’ te zijn.

Soms ben je anders. Anders dan anders. En  sta je in het middelpunt van belangstelling. Niet voor even, maar je hele leven. Niet iedereen heeft hier moeite mee. In tegendeel. Een aantal is zelfs blij met deze aandacht. Toch kan het ook knap lastig zijn. Soms heb je het niet in de hand en wordt de keuze voor jou gemaakt. Dit geldt ook voor deze albino dieren.

Veel dieren mogen trots zijn op hun mooie verschijning, maar er zijn ook een aantal dieren die beter een likje verf kunnen gebruiken. Zo ook de witte schildpad, ik kreeg er de rillingen van toen ik er naar keek. Naast het knap of lelijk zijn, kan het ook voordelen met zich meebrengen. Zo kan de pauw nog trotser zijn dan zij al is en lijkt de pinguïn verdwenen wanneer zij op het ijs staat. Altijd makkelijk met verstoppertje spelen.


Uiteindelijk is een ding zeker, opvallen doen ze zeker. Of ze het nu willen of niet.