Zeven zonden

zaterdag 15 juni 2013

De wijze woorden van Loesje #2


Klik hier voor de eerste 'De wijze woorden van Loesje'

Drie redenen om niet naar Italië te hoeven emigreren

Vraag het aan honderd Nederlandse vrouwen en negen van de tien zullen Italië als antwoord geven. De vraag over welk land in het bezit is van de knapste mannen van Europa. Niet zo gek ook. Ook ik zou namelijk Italië als antwoord geven, maar dat komt misschien ook omdat ik verliefd ben op het land.
Soms lijkt het alsof de Italiaanse mannen alles mee hebben. Alsof ze voor perfectie geboren zijn. Knap, galant, charmant en ga zo nog maar even door. Toch heb ik een aantal minpunten gevonden. Je vraagt je vast waarom. Dit is om je te troosten op de momenten dat je zit te jammeren, omdat er nergens leuke mannen te vinden zijn en je denkt dat je beter naar Italië kan emigreren.


Drie redenen waarom je niet naar Italië hoeft te emigreren voor de mannen.

Ergernis 1: Het aanrecht
In Italië, en dan vooral in zuid – Italië, heeft de vrouw maar een recht. Het aanrecht. Als zelfstandige vrouw kom je hier niet aan de man. Deze heren hebben namelijk het liefst een vrouw die alles voor ze doet, zoals hun mama dat voor ze doet.

Ergernis 2: Mammoni’s
Nu denk je misschien, punt 1, dat overleef ik wel. Maar daar vergis je je in. De Italiaanse mannen zijn namelijk echte mammoni’s, oftewel moederskindjes. Zes op de tien mannen tussen de 18 en 34 jaar woont nog bij mama thuis.

Ergernis 3: Mondje dicht
Hoewel het in Nederland toch vaak is dat de vrouw mag kiezen wat ze wil doen op de eerste date, is dat in Italië heel anders. Hier de man de baas op de eerste date. Zij bepalen wat er gedaan wordt (best romantisch), maar ook wat de vrouw eet in het restaurant. Dat vind ik toch wel erg ver gaan.

Dus wanneer je je even rot voelt en op het punt staat te emigreren naar Italië, denk dan aan deze drie ergernissen.

En oja, in Italie zijn maar drie op de tien stellen monogaam. Zo zeggen mannen gaan liever vreemd te gaan, dan dat ze te veel eten..