Zeven zonden

donderdag 6 juni 2013

Hoe ziet jouw designerbaby eruit?

Een vruchtwaterpunctie en een vlokkentest. Het is de gewoonste zaak van de wereld. Niks mis mee ook, want hierdoor zijn belangrijke zaken vaak al voor de geboorte bekend. Zo kun je er achter komen of je baby het syndroom van Down heeft, een open ruggetje heeft of wat dan ook.

Nu zijn er de afgelopen jaren speculaties geweest over de zo genoemde ‘designerbaby’, wat toch wel iets verder gaat dan de vertrouwde vlokkentest en vruchtwaterpunctie. Waar je eerst nog informatie kreeg over de eventuele toestand van de baby kun je nu je baby ontwerpen. Ja, je leest het goed. Je baby ontwerpen, zoals je een huis of tuin ontwerpt.


Je kunt dan zelf bepalen of je een baby wil met blauwe ogen, groene of misschien zelfs wel roze. Daarnaast kun je kiezen voor perfecte lange benen, dikke lippen en een mooie bos bruine krullen. Of hoe jouw perfecte baby er dan ook uit mag zien. Maar het blijft niet alleen bij uiterlijk, ook het innerlijk kun je ontwerpen. Een goed stel hersens zal dan ook in bijna alle baby’s terug te vinden zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over humor, inlevingsvermogen en natuurlijk de perfecte sportgenen.

Nee niets, maar dan ook niets is te gek voor de designerbaby’s. Wanneer ze op de markt komen (ja, ja, op de markt) is nog niet helemaal duidelijk, maar dit zal geen tientallen jaren meer gaan duren.


Hoe ziet jouw designerbaby eruit?