Zeven zonden

dinsdag 28 mei 2013

#YOLO

Je zou toch verwachten dat ik als aanbidster van het leven een gat in de lucht sprong toen de afkorting YOLO in beeld kwam. In eerste instantie vond ik het ook leuk, ik bedoel het klopt helemaal, maar toen iedereen bij alles wat hij of zij deed YOLO begon te roepen was ik er al snel klaar mee.

Toch werd al snel werd duidelijk dat niet iedereen begreep wat YOLO betekent. Zo ook de nieuwslezer van NOS. Die legde YOLO uit als You Only Life Twice. Toen kreeg ik toch wel even plaatsvervangende schaamte. Dus bij deze, voor de mensen die het nog steeds niet weten: YOLO betekent You Only Life Once.

YOLO werd een trend toen in november 2011 Drake en Lil Wayne met hun nieuwe nummer ‘The Motto’ kwamen. In het refrein  komt meerdere malen het woord YOLO voor, wat dus als snel voor een trend zorgde.  Overal waar je keek en kijkt zie je #YOLO.

Ondertussen heeft iedereen het woord al wel in de mond genomen. Zo heeft zelfs minister Cohen het woord al uitgesproken. Om het nog gekker te maken kreeg ook de ondertitel van het rapport over Project X de 'mooie' naam YOLO.



Wat vind jij nou eigenlijk van YOLO?

Een gebit om jaloers op te zijn

Lachen is gezond. Heerlijk om iets te gezonds te kunnen doen waar ik zelf ook nog vrolijk van word (sporten is zeg maar niet echt mijn ding). Met lachen verbruik je zo’n 46 calorieën per tien minuten. Genoeg reden dus om te lachen wanneer je maar wil. 

Toch denkt niet iedereen hier zo over. Sommige mensen zijn gewoon altijd chagrijnig, andere hebben een gebit wat ze liever niet dan wel showen. De een is er met een beugel vanaf, de ander moet een bezoekje brengen aan de tandenbleker.

Ik ben bang dat ik over een aantal jaar, of nu al (?), een bezoek moet gaan brengen aan deze tovenaar onder de tanden. Al jarenlang drink ik dag in dag uit groene thee, wat goed is voor je vetverbranding maar helaas minder goed voor je tanden. Of beter gezegd, voor de kleur van je tanden.

Nu vroeg ik me af wat voor ‘perfect smile’ ik wilde. Een Hollywood smile of liever een bescheiden smile? En opeens wist ik het. Ik heb de perfecte smile gevonden. De tanden staan recht, staan netjes naast elkaar en zijn perfect wit. 



De adembenemende lach van de Pedigree honden. Ik ben zo verdomd jaloers op deze verwende hondjes. Want zo zet ik die gebleekte tanden onder aan mijn to do list van 56 pagina’s lang, zo krijgen deze luxe paardjes (in dit geval hondjes) een gebit om trots op te zijn. Als is het maar een paar seconden in de Pedigree reclame. Het is een gebit waar menig mens jaloers op zal zijn.

Botox spuiten tot je er bij neervalt

Nog een prikje daar, prikje hier en dan volgende week weer verder. Steeds meer mensen laten vrijwillig hun spieren verlammen om er strakker en frisser uit te zien. Is het omdat vrouwen eeuwig jong willen blijven of omdat ze levensgenieters zijn. Wat denk jij?


Is het niet charmant?