Zeven zonden

dinsdag 4 juni 2013

13 keer aanbidster van het leven: Wijze woorden

De wijze woorden van een aanbidster. Nou eigenlijk de wijze woorden van Pinterest. Zoals sommige van jullie misschien al zullen weten ben ik een Pinterest - lover. Ik ben gek op mooie dingen en zie op deze manier de mogelijkheid al 'mijn' mooie foto's en woorden te verzamelen. Mijn bord 'words' bestaat ondertussen al uit 187 pins, dus je begrijpt dat ik gek ben op 'wijze woorden'. Oké ze zijn niet allemaal even wijs, sommige zijn juist onwijs onzinnig maar wel herkenbaar voor mij. 

Ik heb voor jullie een selectie gemaakt, een selectie van dertien stuks.Waarom dertien? Omdat ik niet bang ben voor het leven en me dus niet af laat schrikken door het getal dertien. Ja, ik hou ervan om niet mee te gaan met de massa. Dus ik doe lekker tegendraads en kies voor het getal dertien. Wie weet komt er binnen kort nog een artikel met '13 keer...'.














Waar zou jij nog meer '13 keer... ' van willen zien?!

Save the earth, it's the only planet with chocolate

Nee, ik heb echt niet alleen chocolade nodig omdat ik er gelukkiger van word. Natuurlijk, op de momenten dat ik me rot voel ga ik het wel eten, maar gelukkig komt dat niet zo vaak voor. Ik eet liever chocolade op normale momenten, op momenten dat ik me al gelukkig voel. Ik kan er dan beter van genieten, ik weet niet hoe dat bij jou is? 

Misschien is dat ook wel mijn valkuil, dat ik me eigenlijk elke dag wel gelukkig voel. Hierdoor zou ik het het liefst elke dag eten, maar dan zou ik denk ik een tonnetje worden die je kunt rollen. En dat willen we natuurlijk niet. Tot voor kort staarde ik dus naar chocolade. Ik staarde naar mensen die wel chocolade aten. Ik keek hoe ze het naar binnen werkten, soms met liefde soms met lust. Maar dat was tot voor kort. Nu is alles anders. 


Ik heb het gevonden, een lijst met redenen om pure chocolade te eten! Al vind ik het iets minder lekker dan melk of witte chocolade, het geeft niet. Ik heb het er voor over. Vaak heb ik gehoord dat pure chocolade het gezondst is, prima, maar gezonder dan de andere twee soorten chocolade is natuurlijk niet zo moeilijk. Dan hier de kostbare informatie, die je leven misschien wel gaat veranderen. 

In pure chocolade zit flavonoïden. Dit gaat veroudering tegen en zorgt ervoor dat de structuur van de bloedvaten worden beschermd. Daarnaast beschermt flavonoïden het lichaam tegen schadelijke processen. Dit zijn nog maar drie punten uit de lijst van twaalf! Om het nog feestelijker te maken hebben Amerikaanse wetenschappers beweerd dat pure chocolade gezonder is dan fruit. Het beschermt je lichaam beter tegen hartziektes en kanker dan fruit doet. 

Dus kom maar op met die (pure) chocolade!

Wil je meer weten over hoe gezond chocolade is, klik dan hier