Zeven zonden

woensdag 29 mei 2013

WEEKLY COLUMN #3: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land?

Nepwimpers, lagen make – up, kleurlenzen, gebitjes. Niks is te gek voor een pageant Queen. Kappers en schoonheidssalons worden nog vaker bezocht dan scholen en ook webwinkels draaien gouden tijden. Oké, ik overdrijf misschien een beetje maar het komt wel in de buurt.

Toddlers and Tiaras, te zien op TLC, laat het leven zien van deze peageant Queens. Kleine Amerikaanse jongens en meisjes doen mee aan wedstrijden in het hele land. De kleintjes worden beoordeeld op hun kostuums, persoonlijkheid en schoonheid. In het programma Toddlers and Tiaras maak je alles mee, ook achter de schermen. Je kunt zien hoe de voorbereidingen gaan, hoe de shows verlopen en welke prijzen de kleine draken mee naar huis nemen.


De kinderen brengen soms al op jonge leeftijd bakken met geld mee naar huis. Is het omdat de kinderen hun eigen schoonheid aanbidden of zijn het de moeders die de baas zijn? Ik denk het laatste, wat heeft een kind op soms drie jarige leeftijd te zeggen? Ze weten niet beter. Ik denk vaak dat de moeders gefrustreerd zijn, omdat ze zelf nooit knap genoeg waren om mee te doen aan deze wedstrijden.

Een van kinderen, Alana, vertelde in een van de afleveringen wat de reden was dat ze mee wilde doen aan de mini – miss verkiezingen en wat haar reden is om te winnen: ‘I like to win, because I want to win money.‘

Tjah, dat zegt genoeg denk ik zo...